Toxické látky, ktoré si dobrovoľne zadovažujeme. Prečo?

Nepotrebné, dobrovoľné a zbytočné vystavovanie sa chemickým a toxickým látkam je dôvodom, prečo náš imunitný systém často dostáva zabrať natoľko, že nie je schopný sa viac brániť voči počínaniu si človeka. Má obrovkú odolnosť voči nežiadúcim látkam, ktoré sa do nás pravidelne dostávajú, no táto odolnosť má tiež svoje hranice.
Ako dokážeme výborne eliminovať prísun nepotrebných a škodlivých toxínov, každý deň a bez cudzej pomoci?

Vzduch, ktorý dýchame, hlavne v uliciach, alebo na svojom pracovisku, vieme ovplyvniť väčšinou iba zmenou prostredia v ktorom žijeme a pracujeme. Je to teda možné, no nie tak bežné. Ak sa rozhodneme prejsť z chemicky upravených a spracovaných potravín na tie naturálne z našej záhradky, dokážeme sa tiež jednoducho zbaviť ohromného množstva úplne zbytočnej a nežiadúcej chémie.

Veľmi podceňovanou časťou sú však prostriedky osobnej a domácej hygieny, ktoré bez toho, aby sme si uvedomovali ich nebezpečenstvo, denne a znovu a dobrovoľne priam donášame nášmu telu, ktoré vďaka nim extrémne trpí a pri prekročení hranice platíme za to svojim zdravím.

O čom presne hovorím? Napríklad o vašej zubnej paste, ktorej základom bude celkom určite FLUORID SODNÝ, ktorý je zároveň aj hlavnou zložkou otravy na potkany. Nemalým problémom vašej zubnej pasty sú i umelé sladidlá, ako napríklad SACHARÍN. SODIUM LAURYL SULFÁT alebo SODIUM LAUREL SULFÁT, ktoré takmer určite nájdete vo vašom šampóne na vlasy či na telo,patria medzi najagresívnejšie iritanty očí a pokožky. Niet divu, keďže táto látka bola pôvodne vynájdená pre účely čistenia a odmasťovania garážových podlách pri ťažkej bojovej technike.

Ak si uvedomime, že len tieto komponenty používame denne a to i niekoľko krát, nemôžeme sa čudovať, že toxicita nášho tela rastie a spôsobuje závažné problémy. A to sme nehovorili o deodorantoch, krémoch, parfémoch, opaľovacích krémoch a olejoch o osviežovačoch vzduchu a tiež o všetkých čistiacich prostriedkoch, ktoré prechovávame doma a pomaličky ale isto vdychujeme ich toxické výpary.

Tejto problematike som sa sám pre seba venoval už roky dozadu a po zisteniach, ktoré som dosiahol, som sa rozhodol pre používanie netoxických a nechemických prípravkov, ku ktorým som sa dostal i vďaka známej kampani za pravdu v medicíne a vďaka ktorým už celé roky nemusím chodiť do drogérií a chemických predajní.

V mojej knižke "Cesta za zdravším, veselším a úspešnejším JA" okrem iného nájdete i široký zoznam škodlivých látok, ktoré možno práve teraz máte priamo vo vašej kúpeľke.

Som presvedčený, že každý z nás je schopný pochopiť, že tak, ako je okolo nás množstvo vecí a okolností, ktoré sa nedajú zmeniť až tak ľahko, je i dostatok tých, na ktoré máme priamy vplyv my sami a to každý deň. Tento vplyv závisí od nášho záujmu, uvedomenia, od túžby po zdraví a od zodpovednosti za samých seba.