Čínska štúdia

Znovu pozdravujem všetkých aktívnych a šťastných ľudí a zároveň prinášam pozdravy a veľa energie od takmer 1500 zdravo-mysliacich a konajúcich ľudí, s ktorými som sa stretol na holistickej plavbe po karibiku.

Ďalšie stovky ľudí, ktorí si už dávno uvedomili, vyskúšali a pocítili, čo dokáže zmena stravovacích návykov. Podľa akademickej medicíny tu už mnohí z nich nemali byť a to niektorí už aj 30/40rokov! Dnes tu ale sú a tak, ako oni sami, tak aj lekári, ako Dr Campbell či Dr Esselstyn, ktorí patria medzi svetovú elitu znovu len potvrdili to, čomu sa svet rýchlo otvára a to veľmi úspešne.  Srdcovo-cievne ochorenia, rakovina, cukrovka a iné degeneratívne choroby, sú nie-len že preventovateľné a liečiteľné, ale dajú sa vyliečiť úplne! Je dôležité, aby sa tieto správy šírili aj vďaka vám a aby tak ľudia hľadali odpovede, pretože ich máme :-)

Ako som sľúbil, mám pre vás pripravenú exkluzívnu knihu " Čínska štúdia", s osobným podpisom autora a lídra tejto najrozsiahlejšej dietologickej štúdie v histórii, T.Collina Campbella.Tí, ktorí ste si ju predobjednali, kniha je už na ceste, pre ostatných je ešte stále možnosť objednať si ju prostredníctvom mojej web stránky www.studioiq.sk

V mojej knižnici je to zlatá kniha všetkýchdoterajších kníh a pre tých, ktorí nevedia, je to tá kniha, ktorá sa dostala pred pár rokmi do rúk Billa Clintona a bez jedinej operácie  a lieku, boli jeho na 95% upchaté cievy preliečené a od vtedy žije zdravo a vitálne, bez živočíšnych produktov na jeho taniery :-)Pre mnohých ľudí, je niečo také ešte stále nepredstaviteľné a aj pre mňa bolo. Mýty o tom, že naši starí rodičia mohli všetko a boli zdraví, treba hodiť za hlavu, pretože aj to je pravdou iba z časti. Naši starí rodičia vo veľkom zomierajú na srdcovo-cievne ochorenia, rakovinu, trpia osteoporózami, cukrovkami, jedia kilá liekov. Dnes tu našťastie máme TOP vedu a poctivú medicínu, ktoré nám po desaťročia pripravovali a pripravujú odpovede, prečo tomu tak je. Ak by ste mali možnosť už niekoľko rokov v kuse, tak ako ja, stretávať ľudí, ktorí tu už dlho podľa lekárov nemali byť a dnes si vo svojej 70-ke, 80-ke či 90-ke užívajú super vitálny život, keď o polnoci tancujú a ráno o 7h už cvičia, určite by ste neváhali zisťovať, čím to je. A že sú aj takí, ktorí fajčia, pijú, jedia všetko a dožili sa vysokéhoveku? Tí z nich, čo nezomreli na chronické ochorenie, sú zázrakom prírody a je ich mizivé percento. A tí, čo posledných 20/30 rokov svojho života prežívali v nemocnici, tí dúfam vašim príkladom nie sú.

Ak vaša kvalita života nie je čo najvyššia do posledného dňa, trápenie nestojí za to a takýto ľudia doslova celé roky čakajú na smrť. Výber je na nás a ja som si svoju cestu už vybral. Následujem tých, ktorí sa o svoje telo starajú a dávajú mu to najkvalitnejšie, najlepšie a najčerstvejšie, čo sa dá zohnať :-)

PREKVAPENIE

Po osobnom rozhovore s Dr T.Colin Campbellom som ho pozval na Slovensko a on prijal! :-) Bola by to historická udalosť a dovolím si povedať, že jedinečná príležitosť, pretože je to jedna z najvyhľadávanejších osobností vedeckého a lekárskeho poľa dnes a od študentov až po lekárskych odborníkov u nás, si každý odnesie odpoveď na svoju otázku, tak ako tomu bolo práve na nedávnej plavbe. Medzi cestujúcimi bolo nespočetné množstvo lekárov, ktorí si nenechali újsť takú príležitosť. Preto buďte vstrehu a samozrejme vás budem vopred informovať:-). Predbežný termín je začiatok októbra 2015.

Teraz pár zaujímavých bodov z plavby pre vás, ktoré bližšie môžeme prebrať, ak sa stretneme niekde na prednáške. Zároveň Vás chcem týmto aj inšpirovať k vytváraniu skupín ľudí a akcií, kde bude možné si hovoriť o témach, ktoré sú pre nás všetkých dôležité. Na rozdiel od minulého roku, kedy som bol prevažne v teréne medzi vami, tento rok je pre mňa znovu viac edukačný, aby ste mali odpovede na svoje otázky vždy pripravené. Ak však bude záujem, veľmi rád zavítam, kde bude treba :-) Akcie, ktorých sa zúčastním, nájdete na tejto stránke.

Takže k TOP bodom

  1. V dnešnej akademickej medicíne zaberá prieskum výživy smutné a mizivé 3/4% zo všetkých zdravotníckych prieskumov! Katastrofa, ktorá neprekvapuje, pretože tento systém nemá záujem ľudí liečiť a ani preventovať!
  2. Rakovina je liečiteľná!
  3. Rakovina je spôsobená jednotlivými chemikáliami vďaka mnohým interným mechanizmom. Čím viac živočíšnych proteínov v tele je, tým aktívnejšími sa tieto chemikálie stávajú. Chemikálie samé o sebe teda nie sú primárnym zdrojom vzniku rakoviny.
  4. Nové zdravé bunky dokážu zabiť tie rakovinové, avšak živočíšny proteín tieto zdravé bunky oslabuje a tak rakovinové dostávajú svoju šancu.
  5. Chemo môže byť užitočná v jednej veci, no škodlivá v mnohých.
  6. Výživa je schopná bezpečne kontrolovať gény. Prečo a ako, je prehľadne vysvetlené v knihe Čínska štúdia.
  7. Priemysel, ako je ten rakovinový, farmaceutický, génový či potravinársky, naplno prepadajú a jedinou našou ochranou je uvedomiť si, že máme aj inú voľbu a cestu.
  8. Kazeín, teda mliečny proteín z kravského mlieka je najväčší karcinogén, aký bol kedy objavený a verím, že toto by mohlo byť dostatočným dôvodom na zamyslenie sa nad konzumáciou všetkých jeho produktov.
  9. Proteín - odkiaľ, aký a koľko ho v skutočnosti potrebujeme, aby sme boli top zdraví? Odpoveď nájdete v knihe Čínska štúdia.
  10. Doplnky výživy a vitamíny majú mizivý účinok, ak všetky bunky tela nie sú zdravé. Ak má teda človek zdravotné problémy, prvoradá je zmena stravovacích návykov, kde musí prevládať živá,čerstvá, nutričná potrava a až potom prípadné vitamíny, nie naopak.
  11. Vitamínový priemysel, často kočírovaný farmaceutickým priemyslom, dosiahol obrat 32 biliónov dolárov, no tieto synteticky vyrobené preparáty oveľa viac zdravie poškodzujú, ako mu pomáhajú.
  12. Napr. vit. C  v jablku je vďaka obrovskemu množstvu iných živín až 263 viac aktívny, ako vit. C z lekárne!
  13. Vždy, keď sa rozhodnete pre antibiotiká, je nutné zároveň užívať aj probiotiká, cca. 3/4h po užití atb..
  14. Je nevyhnutné postaviť sa proti systému lekárov, kde majú určených max. 10min. na jedného pacienta a do 18 sekúnd musia začať vypisovať recept! Zdravie pacienta tu určite nemôže hrať dôležitú úlohu!
  15. Veľké NIE pre: 
    - multivitamíny (zvyšuje riziko SCO+RAKOVINY)
    - aspirín (spôsobuje mohutné krvácanie)
    - rybí olej(obsahuje mnohé toxíny a podporuje vznik diabetes 2)
    - rastlinné oleje vrátane kokosového i olivového (všetky sa usádzajú v cievach)
    - alkohol vrátane červeného vína (toxický pre srdce, mozog i pečeň)
    - kávu (nahradiť zeleným čajom a kávou bez kofeínou) 
    - Lipitor (cholesterolový liek) spôsobuje stratu pamäti
    - živočíšne produkty
  16. Človek, ktorý má skutočné zdravie, nemá bolesti, neužíva lieky, neprechováva hnev, trápenie a strach
  17. Milovať je na prvom mieste, kvalitné a výživné jedlo na druhom!
  18. Jedz prirodzenú potravu a ži prirodzený život :-)