Prečo sa hovorí, že polotovary a potraviny z obchodu nie sú dostatočne dobré?

Potraviny, ktoré kúpime či už v škatuľkách, pohároch, tubách, plechovkách či sáčkoch, majú jednu jedinú výhodu a to, že sú trvanlivé. To je ale výhoda, ktorá žiaľ vyhovuje iba našej pohodlnosti, nie však nášmu zdraviu. Čím dlhšie potravina vydrží v regáloch obchodu, tým vzdialenejšia je jej nutričná hodnota tomu, keď plodina vyrastie čerstvá z pôdy.

Aby sa stala akákoľvek potraviny trvácnou, musí prejsť väčšinou niekoľkými procesmi spracovania, pri ktorých sa denaturalizujú výživové hodnoty pôvodnej plodiny a mnohokrát sa k nám, ako k zákazníkovi žiaľ dostane potravina, ktorá v sebe už nemá takmer židne hodnotné látky, ktoré by boli prospešné pre naše zdravie. Čo je ale oveľa horšie, je to, že dnes kupujeme stovky, ak nie tisíce produktov, ktoré už nie sú hodné toho, aby sme ich nazývali potravinami. Tieto nie len že sú vysoko spracované a upravené, no obsahujú množstvo chemických a toxických prísad, ako sú farbivá či príchute. Tieto produkty doslova vznikajú v laboratóriách a s výživou už nemjú nič spoločné.

Jediné, čo nám teda spôsobujú je, že nás dokážu zasýtiť, ale za cenu toho, že do nášho tela neprinášajú vúbec žiadne potrebné živiny. Navyše, spomínané chemické a toxické prísady nášmu telu spôsobujú obrovské ťažkozti, ktoré sa postupom času ukážu vo forme rôznych druhov bolestí a chorôb. Mnohí sa pýtajú, prečo sa teda takéto potraviny predávajú. Je to preto, lebo sú výborným zdrojom finančných príjmov výrobcov a obchodných sietí a my spotrebitelia, nie len že zaplatíme za ne svojimi peniazmi, ale v konečnom dôsledku aj svojim zdravím.