Denaturovaná potravina - chorobnosti veľká vina.

Denaturované potraviny a ich konzumácia vyslovene devastujú náš organizmus a naprike tomu to denno-denne robíme. Chemicky či priemyselne spracované, umelo dochutené, prifarbené, konzervované, nevhodne a nadpriemerne tepelne upravené potraviny sa menia na otraviny a od momentu, kedy sa dostanú do našich úst, sa začínajú podpisovať na našich budúcich nepríjemných chorobách, ktoré prichádzajú potichu, pomaly a zákerne.

Všetko, čo existuje a dáva zmysel v spojení s ľudským zdravím, pochádza z prírody. Neustále môžeme pozorovať, ako zvieratá, ale i ľudia na niektorých miestach na zemi, dokážu žiť takmer v perfektnom súlade s prírodou. Keďže tie zvieratká, voľne žijúce i v našom okolí sú nám predsalen o čosi bližšie, použime ich ako skvelý príklad. Príklad toho, že na rozdiel od nás ľudí a na rozdiel o našich domácich miláčikov, žijú bez degeneratívnych ochorení, bez rakoviny, srdcovo-cievnych problémov, alergií, astmy, zápalov a podobne. Nepotrebujú teda preventívne prehliadky, nemocnice, lekárne a ani lekárov. Dodržujú zákony prírody a sú za to odmenené pevným zdravým. Dve základné odlišnosti medzi nimi a nami, ľuďmi tzv. západného a civilizovaného sveta sú v tom, že tieto živé a zdravé tvory pijú čistú, prírodnú vodu a potravu, ktorá nie je zdenaturalizovaná, schemizovaná, zničená, poškodená a znehodnotená.

Cukríky, čokolády, sladené nápoje, káva, solené a sladené potraviny a nápoje a druhy tepelných úprav jedla sú niečím, o čom nemajú ani potuchy. Tie naše domáce zvieratká o tom potuchy majú a často aj osobné skúsenosti, na základe ktorých dostávajú choroby tak, ako my, ľudia.

Veľká veda v tom nie je. Čím bližšie človek zostane svojimi stravovacími návykmi k prírode, tým zdravší jeho organizmus zostane a to po dlhú dobu. Zvieratá, ktoré sa narodili ako bylinožravce, nimi aj zostávajú a mäsožravce zostávajú mäsožravcami, tak, ako benzínové autá fungujú na benzín a dieselové na naftu. Ak sa tento základný princíp zdroja energie poruší, príde trest, tak ako sa tomu stalo u ľudí.

Človek, ktorý bol stvorený ako bylinožravec, so schopnosťou prijímať časť potravy i z iného zdroja ako z rastlinného, ignoruje základ svojej funkčnosti a výživy. Jeho mäsožravé sklony k stravovaniu vytlačili jeho primárny zdroj potravy - teda ovocie, zeleninu, strukoviny, orechy a semená na perifériu svojho denného jedálnička a odpoveď sa dostavila. Človek ešte nikdy pred tým nebol tak chorý, ako je tomu dnes. Šance na návrat k svojmu prirodzenému ja tu však je a je dostupná takmer každému.

Do akej miery nás zdevastoval a naďalej devastuje ohromný príjem živočíšnej a inak zdegenerovanej potravy, sa dočítate v jednej z najvýznamnejších kníh všetkých čias - "Činská studie".