Chcem jesť viac ovocia a zeleniny, ale zistil/a som, že som na ne alergický/á. Čo s tým?

Množstvo ľudí na moho rokov potlačilo čerstvo dopestovanú zeleninu a ovocie zo svojho jedálnička a toto väčšinou nahrádzali polotovarmi, fast-foodom, mäsom, živočíšnymi produktami a príliš veľkým množstvom vareného jedla. Keď sa neskôr, väčšinou zo zdravotných dôvodov rozhodnú, že budú konzumovať viac čerstvého ovocia a zeleniny, tak zistia, že po ich konzumácií majú rôzne reakcie.

Mýľne sa domnievajú, že sa jedná a o alergiu na mnohé druhy ovocia a zeleniny. V skutočnosti ale telo začalo práve vďaka týmto čerstvým a zdravým plodinám a ich vitamínom vyháňať z tela škodlivé naukladané látky, ktoré sa počas konzumácie nesprávnej potravy v tele nahromadili. Jedná sa teda o tzv "veľké upratovanie" a tieto reakcie znamenajú, že imunitný systém bol úspešne aktivovaný. Preto treba v konzumácií týchto čerstvých produktov ovocia a zeleniny a štiav z nich pokračovať a po určitej dobe, keď sa organizmus zbaví najväčšieho odpadu, i nežiadúce reakcie sa stratia. Rovnica teda je, že spracované potraviny a aj tie varené, ak ich je príliš veľa, spôsobujú v tele problémy a čerstvé ovocie a zelenina ich z tela vyháňajú.