Ako nahradiť materské mlieko?

Veľmi častou otázkou zo strany matiek je, aká náhrada materského mlieka je pre ich dieťa najvhodnejšia. Skôr, ako sa dozviete odpoveď na túto otázku, možno by bolo dobré dať si jednu podotázku: aký je dôvod toho, že chcete materské mlieko nahradiť?

Niektoré matky jednoducho nemajú kojenie rady, niektoré sa chcú konečne po dlhej dobe vyspať, keďže bábätká sú hladné aj v noci, celkovo sa ale môže zdať, že náhrada materského mlieka je jednoduhšou a praktickejšou. S tým súhlasím.

Ak sa však pozrieme do prírody, tam vidíme, že matky zvierat kŕmia svojich potomkov tak dlho, ako je ich telo schopné mlieko produkovať a akonáhle sa toto obdobie skončí, zvieratko je pripravené na stravovanie sa tým, čo pripravila príroda. U človeka to nie je inak, s výnimkou toho, že okolo nás sú ľudia a spoločnosti, ktoré nás presvedčili o tom, že si s niečím takým netreba robiť príliš veľa starostí a že jednoducho matka má veľký výber toho, čo nahradí jej mlieko.

Nuž, pravda je taká, že náhrada materského mlieka neexistuje a už nikdy nič nedokáže vášmu dieťaťu dať to, čo potrebuje, v takej forme, v akej to dokáže vyprodukovať telo matky. Preto tým absolútne najlepším, najzdravším a najlogickejším riešením, je kojiť svojim vlastným mliekom tak dlho, ako je to len možné.

Sú však aj matky, ktoré majú vážne dôvody na to, aby náhradu hľadali.
V tom prípade jedinou vhodnou náhradou, ktorá dieťaťu poskytne to, čo pre svoj správny vývoj potrebuje, je mlieko, ktoré daruje iná matka.
Mnohí ste už o tom počuli a mnohí nie. Jedine mlieko človeka dokáže byť tou správnou výživou pre vývoj človeka iného. Napríklad kravská potrava má za úlohu vychovať teliatko čo najrýchlejšie na to, aby bolo schopné samo sa začať pásť. Toto ale nie je prípad u matky človeka. Človek jednoznačne potrebuje potravu, ktorá sa postará o to, aby sa človek, ako tvor mysliaci, inteligentný a svojim správaním sa od zvieracej ríše odlišujúci, dostal tie najkvalitnejšie živiny a to vo forme, v akej ich dokáže pripraviť iba telo matky človeka.

Okrem toho sú dnes už veľmi dobre známe problémy spojené s konzumáciou náhrad, založených hlavne na kravskom mlieko, ktoré by podľa názoru mnohých špecializovaných odborníkov, nemali nikdy mať miesto v ľudskom tele.
Skôr, ako sa teda rozhodnete dať do úst svojej ratolesti potravu, ktorú vyprodukovala krava pre svoje teliatko a ktorá bola následne ešte upravovaná, nájdite si dostatok informácií o tom, aké následky to so sebou prináša.

Pre tých, ktorým to ale dáva zmysel, je tu kontakt, na ktorom nájdete viac o mieste, kde sa dá zabezpečiť pre svoje dieťa kvalitné a výživné mlieko a zároveň matky, ktoré ho majú nadbytok, si môžu za to svoje privyrobiť nejaké to euro :-).